Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 3. syyskuuta 2010

Ihanat daaliat

Viime talvena kirjoittelin tänne blogiin sarjan väreistä. Punaisen kohdalla otin esimerkiksi tarhadaalian, Dahlia hortensis. Pari päivää tämän jälkeen paraislainen daalia harrastaja Pasi Hurte´n otti yhteyttä ja kertoi omista daalioistaan, joita on satoja! Häneltä kuitenkin puuttui tämä maatiasilajike, jonka minä olin saanut tuttavaltani, joka oli saanut sen äidiltään Anttolasta. Tämä lajike sai sitten nimekseen `Anttola`. Laitoin keväällä juurakonpalan Pasille ja vaihtona sain hurmaavan vaalen punertavan`Turun tori` lajikkeen juurakon. Tämä nimi taas juontuu siitä, että kyseistä daaliaa on myyty leikkokukkana Turun torilla 50-60-luvuilla.

Viime kesänä ´Anttola´  kukki hurjasti ja kasvoi puolitoista metriseksi:). Tänä kesänä kasvu on ollut vaatimattomampaa kuivuuden vuoksi. Molemmat daaliat ovat matalahkoja ja kukkivat aika vähän. En ole kastellut, enkä lannoittanut niitä paljoakaa, siinä varmaankin vika. Kukat ovat kuitenkin todella ihastuttavia. Näyttää siltä, että nyt syksyn ja sateiden myötä, saan nauttia daalioiden kukinnasta vielä pitkään....

Tällainnen kasvien vaihto on mukavaa ja antoisaa:) Tutustuu uusiin ihmisiin ja saa uusia kasveja ja kuulee hienoja tarinoita. Blogin, Facebookin ja kasviharrastajien Klorofyllin kautta olen saanut paljon iloa:)

6 kommenttia:

  1. Kauniit, niin kauniit on kollaasit ja kukkaset!
    Ihastuttavat todella!
    Kukkiiko nuo jos syksyllä laittaa ,niin seuraavana kesänä jo, kiinnostaa, ja jotakin perennoja olisi nyt hommattava, kun tuo mökkikin on :)

    VastaaPoista
  2. Daalian juurakot pitää viedä talveksi viileään paikkaan. Minulla ne menevät autotalliin, jossa lämpö alhainen, muttei mene pakkaselle. Kevättalvella istutetaan ruukkuihin ja hallojen mentyä istutus ulos. Kukkivat takuuvarmasti ja kauniisti, ainakin nämä vanhat lajikkeet:) Talvehtivat myös hyvin, koska olen heittänyt ne vain saaveihin....

    VastaaPoista
  3. Mistä perinnejuurakoita voi saada?

    VastaaPoista
  4. Voi olla, että joiltakin taimistoiltakin, mutta parhaiten varmaan löytyy, kun kyselee vaikka paikallisesta puutarhaseurasta. Osaavat kyllä neuvoa jonkun, jolla juurakoita on muillkin jakaa:)

    VastaaPoista
  5. Kiitos neuvosta, yritän omasta puutarhaseurasta.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista